Hipstertrender

Hipsters

Vad är egentligen en hipster? Hur har trenden hipster blivit trendigt? En hipster anser sig inte vara trendig kan man säga, även om det blivit så. Du sticker inte ut i mängden utan det känns som om det är en motreaktion mot allt det trendiga. Kan vara så att man orkade inte leva upp till den norm som finns inom modevärlden utan i princip struntade i hur man såg ut och lät skägget växa och tog på sig något gammalt i garderoben eller handlade något på loppis som passade ens kroppsform bara.

Att baka surdegsbröd har sagts vara en hipstertrend, likväl att stoppa egen korv. Nu verkar den senaste trenden vara att odla sin egen ek vilket kan kännas konstigt om man bor i en central lägenhet i någon storstad. I USA så har klädstilen normcore blivit den senaste hipstertrenden med helt vanliga chinos en t-shirt och en fleecetröja. Gärna gamla kläder som är använda av dina föräldrar eller fyndats i köpcentrum eller outlets. Vilket som så känns det som att en hipster är långt i från catwalken med det senaste inom modevärlden. Det känns mer som ett uppror mot modevärlden. Enligt Wikipedia är en hipster följande:

En hipster är en ung, trendmedveten medelklassperson som hör till en undergroundstil. Sedan 1990-talet har hipstern ofta förknippats med skägg, hornbågade svarta glasögon, vintagekläder, återvinning och cykling. De är ofta ointresserade av politik.