Smycken

smycken-örhänge
En outfit är aldrig hel utan accessoarer och genom att använda sig av snygga smycken kan looken bli komplett.
Många kända klädskapare designar också accessoarer som skor, väskor och smycken som tillhör årets kollektion och de använder sig av dessa som ett komplement till deras kläder för att skapa en helhet.

Det är aldrig fel att använda accessoarer och beroende på vilka du väljer kan du klä upp eller klä ner din outfit. Metaller är aldrig fel och beroende av vad modet säger om färger så ska man välja smycken utifrån det.

Ett par snygga örhängen kan matchas enkelt med ett armband och i de fall där de båda förutnämnda tar blickfånget kan de med fördel matchas med ett lite enklare halsband. Väljer du ett smalare armband kan ringar vara ett alternativ för att balansera upp dina smycken.

Det är inte bara bland kläder vi ser kollektioner och designers. Något som ett tag varit populärt är kända svenskar som gett ut kollektioner själva och ibland i samarbete med olika smyckes företag.

Efva Attling är en artist som har gjort sig ett namn också i smyckes branschen Hennes kollektioner säljs hos många guldsmedsbutiker och även på hennes sajt. Andra kända kollektioner är Tommy Hillfiger och Police som även dessa finns att hitta hos dessa butiker.

En del designers väljer att sälja sina smycken i egen butik eller på ett fåtal väl utvalda butiker. Bland de kollektioner som inte kan hittas hos var och varannan butik har vi exempel som Laakso jewellery som säljs exklusivt hos Milla Silver.